Negrilovat v létě by byl hřích. Připravovat jídlo nad ohněm pod širým nebem má své kouzlo. Na gril se dá dát téměř cokoliv, po okolí se linou krásné vůně a na grilovaném kousku se díky mřížce vytvoří typická krustička. A potom, když se večer přehoupne v noc a všichni spokojeně najezení sedí u dohořívajícího ohýnku pod hvězdami, potom je čas přemýšlet, kdy tuhle skvělou akci provést znova. Zkoušeli jste už grilovat kukuřici?
- 30 min.
- 4 porce
Ingredience
Předvařené kukuřičné klasy | 4 ks |
Máslo | 100 g |
Čerstvý koriandr | 1 hrst |
Kukuřičná strouhanka | 80 g |
Bílý Selský jogurt Hollandia | 150 g |
Šťáva z půlky limetky | |
Sůl |
Postup přípravy
- Kukuřičnou strouhanku nasypeme na rozpálenou suchou pánev a za stálého míchání pražíme asi 10 minut.
- Vychladlou strouhanku si smícháme s posekaným koriandrem a nasypeme ji na mělký talíř. Prozatím odložíme stranou.
- Kukuřici položíme na rozpálený gril a za pomalého otáčení grilujeme asi 10-15 minut.
- Mezitím si smícháme jogurt se šťávou z limetky.
- Hotové kukuřice lehce potřeme máslem a obalíme ve strouhance s koriandrem, osolíme a podáváme s jogurtovým dipem.
Tip
Místo kukuřičné strouhanky je možné použít panko strouhanku.