Grilované cukety s dipem z jogurtu a máty

Grilování masa je fajn. Když už vám ale maso nestačí a rádi zkoušíte něco nového, cukety jsou to pravé, co na gril hodit. Náš recept na grilované cukety s jogurtovým dipem si oblíbíte a nebude chybět na žádné vaší letní grilovačce.
  • 45  min.
  • 4  porce

Ingredience

Cukety 2 kusy
Bílý jogurt Hollandia 250 g
Šťáva z půlky citronu 1/2 citronu
Jemně nasekaná čerstvá máta 2 lžíce
Pepř 1 špetka
Sůl 1 špetka

Postup přípravy

  1. Cuketu nakrájíme na kolečka, lehce osolíme a necháme vypotit. Následně osušíme papírovým ubrouskem a ogrilujeme.
  2. Dip si připravíme jednoduše, a to smícháním jogurtu Hollandia s citronovou štávou, solí, pepřem a čerstvě nasekanou mátou.
  3. Necháme odležet a podáváme k teplé cuketě.

Tip

Cuketu není potřeba grilovat dlouho. Pamatujte, že tepelně upravená zelenina je vždy nejlepší tzv. na skus. To znamená že nechceme zeleninu úplně měkkou, ale snažíme se zachovat její křupavost. Alternativou k mátě a šťávě z citronu může být utřený česnek s pažitkou.