Jahodovo-rebarborová přesnídávka

Léto, jahody, rebarbora, láska. Už jste takovéto ingredience zkoušeli zpracovat do přesnídávky? Nenechte se zmást, přesnídávky nejsou pouze pro ty nejmenší. Tato zdravá ovocná svačinka s jogurtem vyladěná k dokonalosti charakteristickou chutí rebarbory nemá s chuťově nevýraznou kašičkou z obchodu, kterou jste si možná představili, nic společného! Je plná vůní, má krásně sytou červenou barvu a vychlazená v kombinaci s jogurtem, čerstvým ovocem a vločkami chutná božsky.
  • 20  min.
  • 3  porce

Ingredience

Jahody 300 g
Rebarbora 200 g
Cukr 2 lžíce
Voda 1 dcl
Bílý jogurt Hollandia 250 g

Postup přípravy

  1. Rebarboru si oloupeme a pokrájíme na malé kousky, jahody zbavíme stopek a vše vložíme do hrnce.
  2. Přidáme cukr, vodu a vše pomalu vaříme 10-15 minut, dokud ovoce nezměkne.
  3. Následně směs rozmixujeme ponorným mixérem do konzistence jemné přesnídávky a necháme vystydnout. Poté dáme do lednice.
  4. Přesnídávku rozdělíme do skleniček, přidáme navrch jogurt (můžeme ho přisladit), pražené vločky a ozdobíme jahodami, mátou a rebarborou.

Tip

Ovesné vločky stačí krátce opražit na pánvičce na sucho, získají tak lehce oříškovou chuť. Přesnídávku si nejlépe vychutnáte vychlazenou.