Kuřecí paličky v jogurtové marinádě

Marináda z jogurtu je jednoduchý trik, díky kterému zůstane maso po grilování krásně měkké a křehké.
  • 45  min.
  • 4  porce

Ingredience

Bílý jogurt Hollandia 500 g
Kuřecí paličky 12 kusů
Bylinky a koření dle vaší chuti
Česnek 2 stroužky
Sůl 1 špetka
Olivový olej 1 lžička

Postup přípravy

  1. Ideálně jeden den před hodováním začněte s přípravou marinády, jejímž základem je bílý jogurt Hollandia. Do jogurtu vmíchejte koření, nadrcený česnek, sůl a pepř. Variace koření je zcela individuální záležitost, protože někdo radši maso po indicku, jiný preferuje Tzatziky či si vystačí s grilovacím kořením. Nakonec přidejte lžíci olivového oleje. S kořením opravdu nešetřete, protože jogurt celkově zjemňuje chuť.
  2. Připravené kuřecí paličky do této marinády naložte a ideálně obložte čerstvými bylinkami. V zavřené nádobě nechte maso odpočívat v lednici.
  3. Po dni je naložené maso odpočaté, křehké, navoněné a perfektně připravené na grilování nebo smažení.

Tip

Pokud chcete docílit co nejzdravější varianty pokrmu, grilujte maso v troubě na pečícím papíře. Jako přílohu zvolte zeleninový salát  například z ledového salátu, rukoly, ředkviček, chilli rajčátek, s čerstvou bazalkou. Zakápněte citrónem a panenským olivovým olejem, osolte a opepřete.