Čokoládové mističky plněné jogurtovým krémem a ovocem

Lehký jogurtový krém s ovocem podávaný v mističkách z hořké čokolády. Lahůdka, která potěší všechny vaše chuťové buňky.
  • 60  min.
  • 15  porcí

Ingredience

Hořká čokoláda 300 g
Bílý jogurt Hollandia 600 g
Moučkový cukr 150 g
Vlažná voda 1 dcl
Ztužovač šlehačky 1 balíček
Borůvky
Jahody
Maliny

Postup přípravy

  1. Čokoládu rozlámeme na malé kousky a necháme rozpustit nad vodní lázní. Poté čokoládu nalijeme do silikonových mističek a opatrně ji rozlijeme po dně i stěnách, přebytečnou čokoládu vylijeme zpět do hrnce a mističky necháme ztuhnout.
  2. Po ztuhnutí opatrně sloupneme ze silikonové formičky a uschováme až do poslední chvíle v lednici.
  3. Mezitím si připravíme krém. Jogurt osladíme cukrem (můžete vynechat), vedle si ve vlažné vodě rozmícháme ztužovač, rychle ho vlijeme do jogurtu a řádně zamícháme.
  4. Hotový krém plníme do čokoládových mističek a zdobíme ovocem. Ideální volbou jsou maliny, borůvky a jahody.

Tip

Do jogurtového krému můžete vmíchat čokoládu, ořechy či ovocné pyré a vytvářet tak nové a nové variace.