Pečené kořeněné hrušky s jogurtem

Foukej, foukej, větříčku, shoď mi jednu... pečenou hruštičku přelitou voňavým jogurtem s vanilkou!
  • 45  min.
  • 5  porcí

Ingredience

Hrušky 5 ks
Perníkové koření 1 lžička
Skořice celá 3 svitky
Badyán 2 hvězdičky
Hřebíček 1 ks
Cukr krupice 2 lžíce
Bílé dezertní víno 1 dcl
Bílý Selský jogurt Hollandia 400 g
Vanilkový lusk 1 ks
Cukr moučka dle chuti

Postup přípravy

  1. Hrušky rozpůlíme a položíme na plech řeznou stranou nahoru, přidáme perníkové koření, skořici, badyán a hřebíček. Podlijeme bílým vínem, posypeme cukrem krupice a pečeme 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
  2. Mezitím si podélně rozřízneme vanilkový lusk a vyškrábneme z něj dřeň, kterou následně vmícháme do jogurtu a vše osladíme moučkovým cukrem dle chuti.
  3. Pečené hrušky vyndáme z trouby a ihned podáváme s vanilkovým jogurtem.

Tip

Prázdný vanilkový lusk nevyhazujte, vložte ho do výkonného mixéru, přidejte cca 300 g krupicového cukru a mixujte. Vznikne vám tak skvělý domácí vanilkový cukr.