Snídaně Hollandia s kroupami

Kroupy se postupem času vytrácely z našich stolů, až téměř zmizely. Avšak mají vysokou energetickou hodnotu, jsou bohaté na vlákninu, a proto je velká škoda, že jsou kromě své hlavní role v tradičním vánočním pokrmu téměř opomíjeny. Zkusíte je s námi v létě a na sladko?
  • 45  min.
  • 1  porce

Ingredience

Kroupy 50 g
Bílý jogurt Hollandia 200 g
Med nebo agávový sirup 1 lžíce
Oblíbené ovoce (maliny, borůvky, jahody, hroznové víno..) 1 hrst

Postup přípravy

  1. Kroupy propláchneme, vysypeme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme do změknutí cca 30 minut.
  2. Kroupy stáhneme z ohně, scedíme, prolijeme studenou vodou a opět řádně scedíme.
  3. Jogurt ochutíme medem nebo agávovým sirupem, přidáme kroupy, ovoce a podáváme.

Tip

Pokud vám tento recept zachutná, uvařte si kroupy do zásoby, zkrátíte si tak čas na každodenní přípravu snídaně. Takto uvařené kroupy vydrží v lednici alespoň 4 dny.