Speciální domácí zmrzliny 3x jinak

Inspirujte se barevnými ovocnými zmrzlinami, které vaše děti budou zkrátka milovat. Připravili jsme si pro vás 3 varianty - malinovou, rebarborovou a bazalkovou s jahodami. Můžete buď zvolit více nanuků od jedné příchutě, nebo si příchutě namixovat. Množství ingrediencí vystačí vždy na 1 velký nanuk.
  • 10  min.
  • 3  porce

Ingredience

Malinová (Anička) - 70 g mražených malin, 1 lžička moučkového cukru, 100 g jogurtu Hollandia
Rebarborová (Olík) - 30 g rebarbory, 3 lžičky cukru krupice, 2 lžíce vody, 70 g jogurtu Hollandia, 2 limetkové listy
Bazalková s jahodami (Markétka) - 7 listů čerstvé bazalky, 70 g jogurtu Hollandia, 1 lžička cukru moučka, 4 jahody

Postup přípravy

  1. Malinová (Anička) - Maliny s cukrem ohřejeme v rendlíku na mírném plameni dokud se nezačnou rozpadat. Odstavíme z ohně, necháme vychladnout, vmícháme jogurt a plníme do formíček. Necháme na 3 hodiny zmrznout.
  2. Rebarborová (Olík) - Oloupanou rebarboru pokrájíme na drobné kousky, přidáme vodu, cukr a povaříme vše v rendlíku do úplného změknutí. Stáhneme z ohně, necháme vychladnout, vmícháme jogurt a plníme do formiček. Necháme na 3 hodiny zmrznout.
  3. Bazalková s jahodami (Markétka) - Jogurt smícháme s cukrem, bazalkovými listy a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Ochucený jogurt vrstvíme do formiček tak, že necháme vrstvu jogurtu lehce zmrznout, přidáme najemno posekané jahody, opět necháme lehce zmrznout a takto pokračujeme dokud není formička plná.

Tip

Vytváření zmrzlin je zábava pro celou rodinu. Děti rády nasbírají na zahradě ovoce a pojmenují si zmrzlinu podle sebe. Pro všechny Olíky, Aničky, Markétky, Metoděje...