Speciální zmrzky II

Osvěžte se ovocnou. Smlsněte si na rumové. Připravili jsme pro vás recept na dvě další příchutě jogurtových zmrzlin – ostružinovou a rozinkovou s rumem. Můžete buď zvolit více nanuků od jedné příchutě, nebo si příchutě namixovat. Množství ingrediencí vystačí vždy na 1 velký nanuk.
  • 10  min.
  • 2  porce

Ingredience

Rozinky v rumu (Honzík) – 1 lžíce rozinek, rum dle chuti, 1 lžíce sladového sirupu, 100 g jogurtu Hollandia
Ostružinová (Věra) - Hrst ostružin, 3 lžíce jogurtu Hollandia, 1 lžíce cukru krupice

Postup přípravy

  1. Rozinky v rumu (Honzík) - Rozinky zalijeme rumem tak, aby byly zcela ponořeny, a necháme tak marinovat minimálně jeden den. Rozinky scedíme a lehce vymačkáme od přebytečného rumu. Jogurt smícháme se sladovým sirupem, rozinkami a vlijeme do formiček (můžete ještě přisladit klasickým cukrem).
  2. Ostružinová (Věra) - Ostružiny společně s cukrem povaříme do úplného změknutí, odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Vychladlou směs smícháme s jogurtem a plníme do formiček (množství cukru můžete upravit podle kyselosti ostružin).

Tip

Vytváření zmrzlin je zábava pro celou rodinu. Děti rády nasbírají na zahradě ovoce a pojmenují si zmrzlinu podle sebe. Tatínkové budou ujídat rozinky naložené v rumu. Pro všechny Honzíky, Věry, Aničky, Markétky...