Lehký vajíčkový salát

Přemýšlíte po Velikonocích, jak naložit s letošní koledou? Ideálním řešením je netradiční odlehčená verze vajíčkového salátu. Je v něm spousta čerstvé křupavé zeleniny a tučnější majonézu nahrazuje jogurt. Chuť je skvělá a vám zůstane ještě spousta místa na velikonoční nádivku.
  • 20  min.
  • 3  porce

Ingredience

Vejce natvrdo 10 ks
Řapíkatý celer 2 stonky
Ředkvičky 1 svazek
Malá červená cibule 1 ks
Bílý jogurt Hollandia 400 g
Hořčice 1 lžíce
Petrželka 1 hrst
Sůl
Pepř

Postup přípravy

  1. Netradičnost tohoto salátu spočívá už v samotném krájení – každá jednotlivá složka se krájí trochu jinak. Vejce nakrájíme na větší kostky, řapíkatý celer na plátky, cibulku na jemné měsíčky, petrželku na jemno a ředkvičky na kolečka.
  2. Vše dáme do mísy a lehce promícháme s jogurtem, hořčicí, solí a pepřem.

Tip

Tento salát se nedává odležet jako ten majonézový, proto ho vždy přichystejte těsně před podáváním.