Voňavé lívance s perníkovým kořením

Vůně koření k Vánocům neodmyslitelně patří a jednoduché recepty, které nezaberou mnoho času, jistě potěší nejednoho z nás. Víte, že lívance jsou původním českým pokrmem a dříve je kuchařky podávaly k slavnostní snídani? Lpíte-li tedy na tradicích, určitě jimi nic nezkazíte. Ba naopak. Vyměňte zaběhlý snídaňový rituál s vánočkou za lívance a překvapte celou rodinu.
  • 25  min.
  • 4  porce

Ingredience

Bílý jogurt Hollandia 300 g
Vejce 3 kusy
Cukr krupice 100 g
Hladká mouka 200 g
1/2 prášku do pečiva
1 lžička perníkového koření

Postup přípravy

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem a přidejte jogurt. Po částech vmíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva a koření. Hotové těsto nechte patnáct minut odpočinout a poté usmažte lívance do zlatova.
  2. Hotové placičky ozdobte ovocem dle chuti. K Vánocům se však nejlépe hodí jablka v karamelu s ořechy.

Tip

Lívance jsou skvělé i s jogurtem. Smíchejte jej se skořicí a vanilkovým cukrem, naneste na lívance a vychutnávejte. Nebudete litovat.