NOVINKA: KRÉMOVÝ JOGURT Z MLÉKA, ALE BEZ LAKTÓZY

Už 26 let si pochutnáváme na produktech Hollandia z kravského mléka. Ne všichni však mohou do jogurtů s živočišnou složkou bezstarostně zabořit lžičku. Až pětina Čechů trpí intolerancí laktózy, což znamená, že se jejich tělo nedokáže s touto látkou vypořádat. Do své kuchyně tak volí různé alternativy.  Například na jogurtu s 0,01 % laktózy, bílém od Hollandie si mohou smlsnout nejen milovníci mléčných výrobků, ale i osoby citlivé na mléčný cukr. Minimální obsah laktózy navíc nijak neovlivňuje chuť ani kvalitu. V kelímku na vás stále čeká plnohodnotná jogurtová svačinka.

Dobrota bez mléčného cukru

Lehká ranní snídaně, jemná salátová zálivka nebo krémovité smoothie. S jogurtem s 0,01 % laktózy, bílým vykouzlíte nespočet chutných pokrmů. Od běžných jogurtů novinku totiž odlišuje pouze nízký obsah mléčného cukru. Toho se jogurt zbaví už ve výrobě pomocí speciálně vyvinutého enzymu, který laktózu přemění na lépe stravitelné látky. Plnohodnotnou chuť si však jogurt ponechá.

Věděli jste, že…

V určité míře trpí intolerancí laktózy asi 15–20 % populace České republiky.

Zajímavost:

Protože je jogurt ryze český, podléhá české národní legislativě a musí být v ČR označen jako „s nízkým obsahem laktózy“ nebo „s 0,01 % laktózy“. Tato podmínka platí pouze v ČR, okolní státy mají k označování výrobků jako „bezlaktózových“ výrazně benevolentnější přístup. Kvůli závazku uznávání národní legislativy jiných členských států EU jsou tedy na našem trhu k dostání zahraniční výrobky označené “bez laktózy”, které obsahují 0,1 % laktózy, tedy o řád víc než český výrobek Hollandia.