DĚTSKÝ JOGURT Z FARMY, BANÁNOVÝ

Produkt

DĚTSKÝ JOGURT Z FARMY, BANÁNOVÝ

Dětský banánový jogurt z farmy je perfektně výživově vyvážená pochoutka vyrobená z lahodného mléka z okolních farem. Neobsahuje laktózu, a je tedy vhodný i pro ty nejmenší. Najdete v něm zdraví prospěšné bakterie Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus a vysoký podíl čerstvých banánů.

Obsah laktózy je rozštěpen pomocí speciálně vyvinutého enzymu, který svou činností při fermentaci pomáhá rozkládat laktózu na lehce stravitelnou glukózu a galaktózu. Rozštěpení laktózy nemá vliv na chuť oblíbeného dětského banánového jogurtu.

Výživové údaje na 100g výrobku

Energie kJ 393
Energie kcal 93
Tuky 3,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy 13 g
z toho cukry 13 g
Bílkoviny 3,2 g
Sůl 0,1 g
složení ilustrace

Složení produktu

mléko, ovocná složka 20 % (banán 50 %, stabilizátor: pektiny, přírodní aroma, koncentrát citrónové, mrkvové a dýňové šťávy), mléčná bílkovina, enzym laktáza, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus (106/g). Spotřebujte do data uvedeného na víčku (S). Skladujte při teplotě (2-8) °C. Po otevření urychleně spotřebujte. Obsah laktózy méně než 0,01 %. Varianty balení produktu: 90 g.

Ke stažení

Často kladené dotazy

Při vývoji našeho dětského jogurtu jsme se zaměřili především na chuťovou vyváženost, lehkou stravitelnost a co nejnižší obsah přidaných látek. Pan Bůůů je bez umělých aromat, barviv a konzervantů. Množství cukru je o 2 až 9 gramů nižší než u sledovaných konkurenčních produktů. Obsahuje zdraví prospěšné bakterie Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus, je lehce stravitelný i pro ty nejmenší, a to i díky rozštěpení obsahu laktózy.
Laktóza (mléčný cukr) je obsažena ve všech druzích živočišného mléka. Po konzumaci mléčného výrobku se laktóza v trávicím ústrojí rozkládá za pomoci enzymu laktáza na jednodušší cukry (galaktózu a glukózu). Laktózová intolerance je způsobena částečnou nebo úplnou neschopností organismu produkovat enzym laktáza a dle odhadů jí trpí cca 15–20 % populace České republiky. Pokud je enzymu laktáza nedostatek, mléčný cukr se ve střevech nestráví a jeho přebytkem se pak živí přirozené střevní bakterie. Ty při jeho zpracování produkují plyny (CO2 či H2) a další látky, které dráždí tlusté střevo, a tím způsobují nadýmání, střevní koliky, průjmy a zvracení. V jogurtech Pana Bůůů je obsah laktózy rozštěpen pomocí speciálně vyvinutého enzymu. Díky tomu je mohou jíst i děti s laktózovou intolerancí.
Produkt jsme vyvíjeli tak, aby byl lehce stravitelný i pro ty opravdu nejmenší. Rozhodnutí, od kolika měsíců či let je vhodné dětem podávat ochucený jogurt, však závisí na rodičích samotných.

Další příchutě

Oblíbené recepty z jogurtů Hollandia

Recept: Zeleninová quesadilla

Všichni jsou už v Mexiku... a dávají si quesadillu s naším jogurtovým dipem!

Recept: Zapečené kotletky v jogurtu

Milujete nenáročná jídla z jednoho pekáčku? Pak si určitě zamilujete i naše kotletky zapečené v jogurtu. Díky němu maso krásně zkřehne a neztratí šťávu. Celou přípravu navíc zvládne i kuchařský začátečník.