DĚTSKÝ JOGURT Z FARMY, MERUŇKOVÝ

DĚTSKÝ JOGURT Z FARMY, MERUŇKOVÝ

Dětský meruňkový jogurt z farmy od pana Bůůů je perfektně výživově vyvážený. Je bez laktózy a obsahuje zdraví prospěšné bakterie Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus. Díky tomu je dětský jogurt lehce stravitelný a vhodný i pro ty nejmenší. Navíc jsme do něj přidali vysoký podíl čerstvých meruněk.

Obsah laktózy je rozštěpen pomocí speciálně vyvinutého enzymu, který svou činností při fermentaci pomáhá rozkládat laktózu na lehce stravitelnou glukózu a galaktózu. Rozštěpení laktózy nemá vliv na chuť oblíbeného dětského meruňkového jogurtu.

Výživové údaje na 100g výrobku

Energie kJ374
Energie kcal89
Tuky3,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny1,9 g
Sacharidy12 g
z toho cukry12 g
Bílkoviny3,2 g
Sůl0,1 g

Složení produktu

mléko, ovocná složka 20 % (meruňky 50 %, cukr, stabilizátor: pektiny, přírodní aroma, koncentrát citrónové, mrkvové a jablečné šťávy), mléčná bílkovina, enzym laktáza, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus (106/g)

Spotřebujte do data uvedeného na víčku (S). Skladujte při teplotě (2- 8)°C. Po otevření urychleně spotřebujte Obsah laktózy méně než 0,01%.

Varianty balení produktu: 130 g.

Ke stažení

Často kladené dotazy

Při vývoji našeho dětského jogurtu jsme se zaměřili především na chuťovou vyváženost, lehkou stravitelnost a co nejnižší obsah přidaných látek. Pan Bůůů je bez umělých aromat, barviv a konzervantů. Množství cukru je o 2 až 9 gramů nižší než u sledovaných konkurenčních produktů. Obsahuje zdraví prospěšné bakterie Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus, je lehce stravitelný i pro ty nejmenší, a to i díky rozštěpení obsahu laktózy.
Laktóza (mléčný cukr) je obsažena ve všech druzích živočišného mléka. Po konzumaci mléčného výrobku se laktóza v trávicím ústrojí rozkládá za pomoci enzymu laktáza na jednodušší cukry (galaktózu a glukózu). Laktózová intolerance je způsobena částečnou nebo úplnou neschopností organismu produkovat enzym laktáza a dle odhadů jí trpí cca 15–20 % populace České republiky. Pokud je enzymu laktáza nedostatek, mléčný cukr se ve střevech nestráví a jeho přebytkem se pak živí přirozené střevní bakterie. Ty při jeho zpracování produkují plyny (CO2 či H2) a další látky, které dráždí tlusté střevo, a tím způsobují nadýmání, střevní koliky, průjmy a zvracení. V jogurtech Pana Bůůů je obsah laktózy rozštěpen pomocí speciálně vyvinutého enzymu. Díky tomu je mohou jíst i děti s laktózovou intolerancí.
Produkt jsme vyvíjeli tak, aby byl lehce stravitelný i pro ty opravdu nejmenší. Rozhodnutí, od kolika měsíců či let je vhodné dětem podávat ochucený jogurt, však závisí na rodičích samotných.

Další příchutě

Oblíbené recepty z jogurtů Hollandia

Recept: Zeleninová polévka

Na teploty pod nulou vyzrajeme! Máme recept, který zahřeje a zasytí. Pokud i vy milujete husté jogurty a polévky, musíte rozhodně kliknout. Tohle je recept pro vás dělaný.