JOGURT BEZ LAKTÓZY, BORŮVKA

JOGURT BEZ LAKTÓZY, BORŮVKA

Krémový jogurt bez laktózy, borůvka je ideálním řešením pro všechny milovníky ovocných jogurtů, kteří trpí intolerancí laktózy, nebo prostě chtějí jen snadněji stravitelné jogurty. Vyrábíme ho z kvalitního mléka z prověřených farem a voňavých borůvek společně s přídavkem prospěšných bakterií Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus. Ani žádná umělá aromata, barviva a konzervanty v něm nenajdete.

Obsah laktózy jsme rozštěpili pomocí speciálně vyvinutého enzymu, který rozkládá laktózu na lehce stravitelnou glukózu a galaktózu. Rozštěpení laktózy nemá vliv na chuť vašeho oblíbeného borůvkového jogurtu.

Výživové údaje na 100g výrobku

Energie kJ383
Energie kcal91
Tuky3,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny2 g
Sacharidy12 g
z toho cukry12 g
Bílkoviny3,3 g
Sůl0,1 g

Složení produktu

mléko, ovocná složka 18 % (borůvky 50 %, cukr, stabilizátor: pektiny, přírodní aroma, koncentrát šťávy černé mrkve a ibišku), mléčná bílkovina, enzym laktáza, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus (106/g)Spotřebujte do data uvedeného na víčku (S). Skladujte při teplotě (2-8) °C. Po otevření urychleně spotřebujte. Obsah laktózy méně než 0,01 %.

Ke stažení

Často kladené dotazy

Laktóza je disacharid označovaný také jako mléčný cukr, který tvoří 2–8 % sušiny všech druhů živočišného mléka. Laktóza se rozkládá v trávicím ústrojí za pomoci enzymu laktáza na jednodušší cukry (galaktózu a glukózu). Laktózová intolerance je způsobena částečnou nebo úplnou neschopností organismu produkovat enzym laktáza. Pokud je enzymu laktáza nedostatek, mléčný cukr se ve střevech nestráví a jeho přebytkem se pak živí přirozené střevní bakterie. Ty při jeho zpracování produkují plyny (CO2 či H2) a další látky, které dráždí tlusté střevo, a tím způsobují nadýmání, střevní koliky, průjmy a zvracení. Méně častými projevy jsou atopické ekzémy, nechutenství, pálení žáhy, pocit plnosti a bolesti břicha.
Krémový jogurt bez laktózy jsme vyrobili na základě průzkumu mezi spotřebiteli a četných žádostí našich zákazníků. Dle odhadů trpí v určité míře intolerancí laktózy cca 15–20 % populace České republiky. V našich jogurtech je obsah laktózy rozštěpen pomocí speciálně vyvinutého enzymu. Tento enzym svou činností při fermentaci rozkládá laktózu na glukózu a galaktózu. Rozštěpení laktózy nemá vliv na chuť těchto výrobků.

Další příchutě

Oblíbené recepty z jogurtů Hollandia

Recept: Zeleninová polévka

Na teploty pod nulou vyzrajeme! Máme recept, který zahřeje a zasytí. Pokud i vy milujete husté jogurty a polévky, musíte rozhodně kliknout. Tohle je recept pro vás dělaný.