JOGURT BEZ LAKTÓZY, JAHODA

JOGURT BEZ LAKTÓZY, JAHODA

Krémový jogurt bez laktózy, jahoda vyrábíme z kvalitního mléka z okolních farem, sladkých vyzrálých jahod a přidáváme do něj také přátelské bakterie Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus.

Obsah laktózy jsme rozštěpili pomocí speciálně vyvinutého enzymu, který svou činností při fermentaci rozkládá laktózu na lehce stravitelnou glukózu a galaktózu. Jogurt si tak mohou bez obav vychutnat i lidé, kteří trpí intolerancí laktózy, nebo prostě chtějí snadněji stravitelné jogurty, navíc bez obsahu umělých aromat, barviv a konzervantů. Rozštěpení laktózy nemá vliv na chuť vašeho oblíbeného jahodového jogurtu.

Výživové údaje na 100g výrobku

Energie kJ356
Energie kcal85
Tuky3,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny2 g
Sacharidy11 g
z toho cukry10 g
Bílkoviny3,3 g
Sůl0,2 g

Složení produktu

mléko, ovocná složka 18 % (jahody 50 %, cukr, stabilizátor: pektiny, koncentrát citronové šťávy, koncentrát šťávy z červené řepy, přírodní aroma), mléčná bílkovina, enzym laktáza, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus (106/g). Spotřebujte do data uvedeného na víčku (S). Skladujte při teplotě (2-8) °C. Po otevření urychleně spotřebujte. Obsah laktózy méně než 0,01 %. Varianty balení produktu: 180 g.

Ke stažení

Často kladené dotazy

Laktóza je disacharid označovaný také jako mléčný cukr, který tvoří 2–8 % sušiny všech druhů živočišného mléka. Laktóza se rozkládá v trávicím ústrojí za pomoci enzymu laktáza na jednodušší cukry (galaktózu a glukózu). Laktózová intolerance je způsobena částečnou nebo úplnou neschopností organismu produkovat enzym laktáza. Pokud je enzymu laktáza nedostatek, mléčný cukr se ve střevech nestráví a jeho přebytkem se pak živí přirozené střevní bakterie. Ty při jeho zpracování produkují plyny (CO2 či H2) a další látky, které dráždí tlusté střevo, a tím způsobují nadýmání, střevní koliky, průjmy a zvracení. Méně častými projevy jsou atopické ekzémy, nechutenství, pálení žáhy, pocit plnosti a bolesti břicha.
Krémový jogurt bez laktózy jsme vyrobili na základě průzkumu mezi spotřebiteli a četných žádostí našich zákazníků. Dle odhadů trpí v určité míře intolerancí laktózy cca 15–20 % populace České republiky. V našich jogurtech je obsah laktózy rozštěpen pomocí speciálně vyvinutého enzymu. Tento enzym svou činností při fermentaci rozkládá laktózu na glukózu a galaktózu. Rozštěpení laktózy nemá vliv na chuť těchto výrobků.

Další příchutě

Oblíbené recepty z jogurtů Hollandia

Recept: Zeleninová polévka

Na teploty pod nulou vyzrajeme! Máme recept, který zahřeje a zasytí. Pokud i vy milujete husté jogurty a polévky, musíte rozhodně kliknout. Tohle je recept pro vás dělaný.