JOGURT BEZ LAKTÓZY, MALINA

JOGURT BEZ LAKTÓZY, MALINA

Krémový jogurt bez laktózy s příchutí sladkých malin jsme vyrobili speciálně pro ty, kdo trpí laktózovou intolerancí. Nebo jen chtějí jíst snadněji stravitelné jogurty. Rozštěpení laktózy na glukózu a galaktózu již při výrobě zaručí lepší trávení. A my vám zase zaručíme, že na chuť vašeho oblíbeného jogurtu to nemá sebemenší vliv. Vyroben z kvalitního mléka z prověřených farem, s přídavkem bakterií Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus. Bez umělých aromat, barviv a konzervantů. Na maliny už nemusíte chodit do lesa. Stačí si zamíchat jogurt.

Výživové údaje na 100g výrobku

Energie kJ383
Energie kcal91
Tuky3,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny2,0 g
Sacharidy12 g
z toho cukry12 g
Bílkoviny3,3 g
Sůl0,10 g

Složení produktu

mléko, ovocná složka 18 % (maliny 50 %, cukr, modifikovaný škrob, stabilizátor: pektiny, přírodní aroma), mléčná bílkovina, enzym laktáza, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus (106/g). Spotřebujte do data uvedeného na víčku (S). Skladujte při teplotě (2-8)°C . Po otevření urychleně spotřebujte. Obsah laktózy <0,01g / 100 g.

Ke stažení

Často kladené dotazy

Laktóza je disacharid označovaný také jako mléčný cukr, který tvoří 2–8 % sušiny všech druhů živočišného mléka. Laktóza se rozkládá v trávicím ústrojí za pomoci enzymu laktáza na jednodušší cukry (galaktózu a glukózu). Laktózová intolerance je způsobena částečnou nebo úplnou neschopností organismu produkovat enzym laktáza. Pokud je enzymu laktáza nedostatek, mléčný cukr se ve střevech nestráví a jeho přebytkem se pak živí přirozené střevní bakterie. Ty při jeho zpracování produkují plyny (CO2 či H2) a další látky, které dráždí tlusté střevo, a tím způsobují nadýmání, střevní koliky, průjmy a zvracení. Méně častými projevy jsou atopické ekzémy, nechutenství, pálení žáhy, pocit plnosti a bolesti břicha.
Produkty BEZ laktózy jsme vyrobili na základě průzkumu mezi spotřebiteli a četných žádostí našich zákazníků. Dle odhadů trpí v určité míře intolerancí laktózy cca 15–20 % populace České republiky. Do produktů přidáváme speciálně vyvinutý enzym, který svou činností při fermentaci rozkládá laktózu na glukózu a galaktózu. Snížení obsahu laktózy nemá vliv na chuť těchto výrobků.

Další příchutě

Oblíbené recepty z jogurtů Hollandia

Recept: Zeleninová polévka

Na teploty pod nulou vyzrajeme! Máme recept, který zahřeje a zasytí. Pokud i vy milujete husté jogurty a polévky, musíte rozhodně kliknout. Tohle je recept pro vás dělaný.