JOGURT BEZ LAKTÓZY, MERUŇKA

JOGURT BEZ LAKTÓZY, MERUŇKA

Kvalitní mléko z prověřených farem a šťavnaté meruňky. Plus prospěšné bakterie Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus. Tento jogurt má vše, co potřebuje. Chybí mu akorát laktóza. Tu jsme totiž rozštěpili už při výrobě, aby byl vhodný i pro lidi s laktózovou intolerancí. Nebo pro všechny ty, kdo dávají přednost snadněji stravitelným jogurtům. Prostě pro všechny milovníky skvělých ovocných jogurtů.

Výživové údaje na 100g výrobku

Energie kJ 359
Energie kcal 85
Tuky 3,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,0 g
Sacharidy 11 g
z toho cukry 11 g
Bílkoviny 3,3 g
Sůl 0,10 g

Složení produktu

mléko, ovocná složka 18 % (meruňky 50 %, cukr, modifikovaný škrob, stabilizátor: pektiny, přírodní aroma, regulátor kyselosti: kyselina citrónová), mléčná bílkovina, enzym laktáza, jogurtová kultura, kultura Bifidobacterium a Lactobacillus acidophilus (106/g). Spotřebujte do data uvedeného na víčku (S). Skladujte při teplotě (2-8)°C . Po otevření urychleně spotřebujte. Obsah laktózy <0,01g / 100 g.

Ke stažení

Často kladené dotazy

Laktóza je disacharid označovaný také jako mléčný cukr, který tvoří 2–8 % sušiny všech druhů živočišného mléka. Laktóza se rozkládá v trávicím ústrojí za pomoci enzymu laktáza na jednodušší cukry (galaktózu a glukózu). Laktózová intolerance je způsobena částečnou nebo úplnou neschopností organismu produkovat enzym laktáza. Pokud je enzymu laktáza nedostatek, mléčný cukr se ve střevech nestráví a jeho přebytkem se pak živí přirozené střevní bakterie. Ty při jeho zpracování produkují plyny (CO2 či H2) a další látky, které dráždí tlusté střevo, a tím způsobují nadýmání, střevní koliky, průjmy a zvracení. Méně častými projevy jsou atopické ekzémy, nechutenství, pálení žáhy, pocit plnosti a bolesti břicha.
Produkty BEZ laktózy jsme vyrobili na základě průzkumu mezi spotřebiteli a četných žádostí našich zákazníků. Dle odhadů trpí v určité míře intolerancí laktózy cca 15–20 % populace České republiky. Do produktů přidáváme speciálně vyvinutý enzym, který svou činností při fermentaci rozkládá laktózu na glukózu a galaktózu. Snížení obsahu laktózy nemá vliv na chuť těchto výrobků.

Další příchutě

Oblíbené recepty z jogurtů Hollandia

Recept: Zeleninová quesadilla

Všichni jsou už v Mexiku... a dávají si quesadillu s naším jogurtovým dipem!

Recept: Zeleninová polévka

Na teploty pod nulou vyzrajeme! Máme recept, který zahřeje a zasytí. Pokud i vy milujete husté jogurty a polévky, musíte rozhodně kliknout. Tohle je recept pro vás dělaný.