Avokádový sendvič

Sendvič je skvělým společníkem na cesty i do práce, jeho náplň navíc můžete nekonečně obměňovat. Tentokrát se pod naší taktovkou proměnil ve svěží zelenou svačinku s avokádem a římským salátem.
  • 10  min.
  • 3  porce

Ingredience

Bílý Selský jogurt Hollandia 250 g
Šťáva z 1/2 citronu
Sůl, pepř
Toustový chleba 6 plátků
Zralé avokádo 2 ks
Římský salát 3 listy
Mozzarella 1 ks
Jemné plátýnko

Postup přípravy

  1. Jogurt smícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem. Jemné sítko si vyložíme plátýnkem, vlijeme jogurt a necháme na misce v lednici asi 6 hodin vykapat.
  2. Toustový chléb si zlehka opečeme na suché pánvičce, pak namažeme vykapaným jogurtem, přidáme nakrájené avokádo, plátky mozzarelly, římský salát a vše lehce dosolíme.
  3. Tousty nakonec překrojíme a ihned podáváme.

Tip

Pro "masožroutskou" verzi můžeme přidat pár plátků sušené šunky.