Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem

Ráno a večer ještě pořád mrzne, tak není na škodu zahřát se doma teplým obědem, nebo večeří. Cizrna je považována za zázračnou potravinu, už jen kvůli svému složení. Ale co s ní? Vyzkoušejte recept na bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem. Pochutnáte si.
  • 30  min.
  • 2  porce

Ingredience

Brambory 200 g
Loupaná cizrna 200 g
Bílý Selský jogurt Hollandia 100 g
Zeleninový vývar 1,5 l
Olivový olej 100 ml
Pažitka 80 g
Cibule 1 menší ks
Slunečnicový olej
Sůl
Pepř

Postup přípravy

  1. Nejprvesi dáme vařit oloupané brambory. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme vařenou cizrnu, necháme společně restovat.
  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej na 90°C a vsypeme pažitku, necháme společně pracovat 3 minuty při stálé teplotě. Následně odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme přes jemné sítko.
  3. K cizrně s cibulí přidáme vařené brambory a vývar. Vše rozmixujeme do hladkého krému. Krém zjemníme jogurtem. Dochutíme solí a pepřem. Nakonec ozdobíme pažitkovým olejem a lžičkou jogurtu.

Tip

TIP: Vyzkoušejte i jiné luštěniny. Cizrnu můžete vyměnit například za čočku.