Bramborový nákyp s jarní zeleninou a mletým masem

Jaro si přímo říká o novou dávku receptové inspirace. Jenže kde ji vzít? Nemusíte hledat dlouho. My pro vás máme bramborový nákyp - skvělý recept plný zeleniny a masa.
  • 60  min.
  • 4  porce

Ingredience

Brambory, typ A400 g
Jarní cibulka4 ks
Mrkev1 ks
Květák200 g
Špenát čerstvý150 g
Mletého masa (80% hovězí a 20% vepřové)300 g
Cibule1 ks
Bílý Selský jogurt Hollandia120 g
Vejce4 ks
Strouhaný sýr parmazánového typu200 g
Rajčatový protlak nebo drcená rajčata200 g
Máslo na vymazání
Sůl
Pepř

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Oloupané brambory, květák a mrkev nakrájíme na plátky. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka cca 1 cm široká.
  2. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme mleté maso a drcená rajčata a společně provaříme.
  3. Do vymazaného pekáčku skládáme postupně brambory, zeleninu a směs s mletým masem.
  4. Každou vrstvu přikryjeme listy mladého špenátu. Poslední vrstvu tvoří brambory.
  5. Jogurt, vejce a strouhaný sýr důkladně promícháme a nalijeme na nákyp. Dochutíme solí a pepřem.
  6. Pečeme v troubě 40 minut při teplotě 180°C.

Tip

Tip: Vyzkoušejte recept i s jinou zeleninou, kterou máte zrovna v lednici nebo na zahrádce.