Čerstvá tomatová polévka

Sytá polévka z čerstvých rajčat, která může být i hlavním chodem. Tuhle vydatnou polévku prostě musíte vyzkoušet. Krása tohoto receptu se skrývá v jednoduchosti a netradičním koření, které dodá polévce tu správnou chuť.
  • 30  min.
  • 4  porce

Ingredience

Rajčata 1 kg
Žlutý hrách 3 hrsti
Větší cibule 1 ks
Bílý jogurt Hollandia 250 g
Kuřecí vývar 0,5 l
Česnek 2 stroužky
Badyán 2 hvězdičky
Sůl, pepř
Olivový olej

Postup přípravy

  1. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme na trošce olivového oleje a po chvilce přidáme česnek pokrájený na tenká kolečka.
  2. Když cibulka zesklovatí, přidáme oloupaná rajčata pokrájená na malé kousky. Osolíme a opepříme.
  3. Do směsi přidáme vývar, badyán a vaříme zhruba 30 minut.
  4. Nakonec přidáme předem uvařený hrách a vše ještě pár minut provaříme.
  5. Při servírování zjemníme každou porci lžící jogurtu Hollandia.

Tip

Rajčata nejlépe oloupeme tak, že horní část rajčat nařízneme do kříže a zalijeme vroucí vodou. Po chvilce můžeme rajčata scedit a lehce oloupat.