Grilované kukuřičné klasy s jogurtovým dipem

Negrilovat v létě by byl hřích. Připravovat jídlo nad ohněm pod širým nebem má své kouzlo. Na gril se dá dát téměř cokoliv, po okolí se linou krásné vůně a na grilovaném kousku se díky mřížce vytvoří typická krustička. A potom, když se večer přehoupne v noc a všichni spokojeně najezení sedí u dohořívajícího ohýnku pod hvězdami, potom je čas přemýšlet, kdy tuhle skvělou akci provést znova. Zkoušeli jste už grilovat kukuřici?
  • 30  min.
  • 4  porce

Ingredience

Předvařené kukuřičné klasy 4 ks
Máslo 100 g
Čerstvý koriandr 1 hrst
Kukuřičná strouhanka 80 g
Bílý Selský jogurt Hollandia 150 g
Šťáva z půlky limetky
Sůl

Postup přípravy

  1. Kukuřičnou strouhanku nasypeme na rozpálenou suchou pánev a za stálého míchání pražíme asi 10 minut.
  2. Vychladlou strouhanku si smícháme s posekaným koriandrem a nasypeme ji na mělký talíř. Prozatím odložíme stranou.
  3. Kukuřici položíme na rozpálený gril a za pomalého otáčení grilujeme asi 10-15 minut.
  4. Mezitím si smícháme jogurt se šťávou z limetky.
  5. Hotové kukuřice lehce potřeme máslem a obalíme ve strouhance s koriandrem, osolíme a podáváme s jogurtovým dipem.

Tip

Místo kukuřičné strouhanky je možné použít panko strouhanku.