Grilovaná panenka s lehkým bramborovým salátem

Ani v létě vás nenecháme bez inspirace. Tentokrát jsme využili krásného počasí a nažhavili gril. Vzniklo z toho několik výborných jídel a tady je první z nich – grilovaná panenka.
  • 30  min.
  • 2  porce

Ingredience

Vepřová panenka200 g
Parmská šunka4 plátky
Olivový olej2 polévková lžíce
Sójová omáčka2 polévková lžíce
Brambory400 g
Jarní cibulka2 ks
Červená cibule30 g
Selský jogurt bílý Hollandia4 polévkové lžíce
Vejce2 ks
Nakládaná okurka2 ks
Česnek
Hořčice
Sůl
Pepř
Citronová šťáva
Tymián
Rozmarýn
Chilli

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Nejprve panenku rozdělíme na porce a na 3 hodiny naložíme do marinády z oleje, chilli, sójové omáčky, rozmarýnu a tymiánu.
  2. Uvaříme brambory ve slupce doměkka, poté oloupeme a nakrájíme na kolečka.
  3. Nasekáme si i jarní cibulku, červenou cibuli a nakládané okurky na kolečka. Uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s brambory a utřeným česnekem.
  4. Na dip do salátu budeme potřebovat bílý jogurt Hollandia, hořčici, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vše smícháme dohromady a vmícháme do připraveného salátu.
  5. Naložené maso vyjmeme z marinády, osušíme, obalíme šunkou a zabalíme do potravinové folie.
  6. Maso dáme vařit do páry. Poté vyjmeme z folie, a ještě opečeme na pánvi. V letní sezóně využijeme gril.
  7. Servírujeme se salátem, který lze podávat studený i teplý.