Grilované kuřecí placičky s restovanými fazolkami a jogurtovým dipem

U grilu ještě zůstaneme. Aspoň dokud máme zásobu výborných receptů. Tentokrát potěšíme milovníky lehkých jídel a rychlých jídel. Nažhavte gril, podávají se kuřecí placičky.
  • 20  min.
  • 2  porce

Ingredience

Kuřecí maso500 g
Citronová kůra2 lžíce
Chilli papričky2 ks
Vejce1 ks
Zelené fazolky
Anglická slanina
Olej
Selský jogurt bílý
Citronová šťáva
Chilli
Sůl
Pepř

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Kuřecí maso rozemeleme nebo rozmixujeme.
  2. Maso smícháme s citronovou kůrou, najemno nakrájenou čili papričkou a vejcem. Osolíme a opepříme.
  3. Ze směsi vytváříme placičky a grilujeme z obou stran.
  4. Fazolky krátce spaříme ponořením do horké vody a ihned poté vložíme do ledové vody.
  5. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi orestujeme. Později přidáme i fazolky.
  6. Nakonec připravíme jogurtový dip. Smícháme bílý jogurt Hollandia se špetkou chilli, orestovanou slaninou a citronovou šťávou.