Grilovaný ananas s jogurtovou müsli buchtičkou a zmrzlinou

Po dobrém grilovaném jídle to chce sladkou tečku. Nebo hned tři. Přesně tolik jich najdete v našem receptu. Zmrzlina, buchtička a grilovaný ananas.
  • 70  min.
  • 5  porcí

Ingredience

Buchtička (5 kusů)
Vločky32 g
Hladká mouka32 g
Špaldová mouka32 g
Soda na pečení3 g
Máslo66 g
Třtinový cukr22 g
Selský jogurt bílý116 g
Vejce2 ks
Sůlšpetka
Posypka na buchtičky
Špaldová mouka28 g
Vločky14 g
Třtinový cukr22 g
Máslo22 g
Nahrubo nasekané arašídy15 g
Grilovaný ananas
Ananas½
Třtinový cukr50 g
Vodka40 ml
Limetová šťáva z jedné limety
Zmrzlina z BIO BiFi Drinku
Bio BIFI drink Hollandia, mango a ananas3 ks

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Nejprve si vytvoříme posypku, kterou budeme později buchty posypávat.
  2. Smícháme dohromady všechny ingredience a vytvoříme tak drobenku.
  3. Hotové uložíme do mrazu do doby, než nevytvoříme těsto.
  4. Smícháme vločky, mouku, sodu a sůl.
  5. Rozpustíme si v kastrůlku máslo společně s cukrem a mícháme, dokud se vše dobře nerozpustí.
  6. Do směsi vmícháme jogurt a vejce.
  7. Spojíme se sypkou částí a dáme do vymazaných forem libovolného tvaru (můžeme použít i papírové košíčky).
  8. Těsto posypeme hotovou posypkou a pečeme na 180 °C, 25 minut.
  9. Ananas očistíme, vykrojíme střed a nakrájíme na kolečka.
  10. Pokapeme šťávou z limety a položíme na gril.
  11. Po lehkém opečení posypeme třtinovým cukrem a necháme zkaramelizovat.
  12. Nakonec lehce pokapeme vodkou a flambujeme.
  13. Zmrzlinu připravíme tak, že Drink nalijeme do ploché nádoby a vložíme do mrazáku. Počkáme, dokud směs nezmrzne.
  14. Zmraženou směs vyklepeme z nádoby, nakrájíme na menší kousíčky a rozmixujeme.
  15. Recept můžeme připravovat i ve variantě bez zmrzliny, jen s drinkem anebo úplně bez Bio BIFI drinku.