Hříbkové noky se žampionovou omáčkou

Dneska pro vás máme houby. Tedy houbovou pochoutku, která je rychlá a hlavně dobrá. Tak sáhněte do svých houbových zásob a zkuste domácí noky s houbovou omáčkou.
  • 30  min.
  • 4  porce

Ingredience

Brambory ''C''1 kg
Parmezán30 g
Hrubá mouka250-300 g
Žloutky3 ks
Menší žampiony250 g
Hříbky (sušené/čerstvé)25 g/100 g
Smetana300 ml
Estragon5 g
Listová petržel5 g
Citron1 ks
BIO selský jogurt bílý100 g
Olivový olej
Sůl
Pepř

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Brambory dáme vařit ve slupce, když jsou uvařené, oloupeme je a nastrouháme.
  2. K nastrouhaným bramborám přidáme parmezán, žloutky, mouku a hříbky nasekané najemno. Vypracujeme těsto a tvoříme noky.
  3. Noky vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou na povrch.
  4. Žampiony nakrájíme na čtvrtiny a orestujeme na olivovém oleji.
  5. Přidáme estragon a chvilku prohřejeme, poté zalijeme smetanou smíchanou s jogurtem a necháme povařit 2 až 3 minuty.
  6. Přidáme nasekanou petržel a dochutíme citronovou šťávou.