Jahodové pusinky

Lehké a sladké jako polibek. I tak chutnají pusinky upečené pro vás. Snadný dezert se skvěle hodí ke kávě i jen tak na chuť. A zvládnete ho levou zadní.
  • 100  min.
  • 6  porcí

Ingredience

Bílky 150 g
Cukr krupice 220 g
Kukuřičný škrob 15g
Ocet 10 g
Jogurt bez laktózy bílý nebo jahodový 200 g
Čerstvé jahody
Máta
Moučkový cukr

Postup přípravy

  1. V misce vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Šlehač zapneme na nízké otáčky. Správnou hustotu sněhu poznáme tak, že po vytažení metel tvoří tuhé špičky.
  2. Postupně přisypáváme cukr a důkladně ho zašleháme do sněhu tak, aby byl tuhý, lesklý a zároveň bez bublin.
  3. Přidáme škrob a ocet a zlehka prošleháme.
  4. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj pomocí lžíce tvarujeme směs do malých pusinek.
  5. Pečeme na 120 °C cca 80 minut, dokud nebude korpus zcela vysušený. Ani uvnitř nesmí být vlhký.
  6. Hotové pusinky zdobíme jogurtem Hollandia, čerstvými jahodami, lístky máty a celé nakonec lehce posypeme cukrem.

Tip