Jogurtové lívanečky s borůvkami

Lívance a lívanečky. Kdo by je nemiloval? Voní trošku nostalgicky, jako prázdniny u babičky a jsou tak jemné a nadýchané. A co teprve ty podávané s borůvkami a agávovým sirupem. Mňam!
  • 90  min.
  • 5  porcí

Ingredience

Bílý jogurt Hollandia500 g
Vejce4 ks
Cukr2 lžíce
Mléko300 ml
Hladká mouka300 g
Prášek do pečiva1 ks
Borůvky300 g
Agávový sirup na polití
Olej na smažení
Moučkový cukr na posypání

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Bílý jogurt, vejce, cukr, mléko, mouku a prášek do pečiva dáme do mísy a promixujeme ponorným mixérem.
  2. Takto připravené těsto necháme hodinu odpočívat v lednici.
  3. Po hodině vyndáme a na rozpáleném oleji smažíme malé lívanečky.
  4. Vychladlé lívanečky vrstvíme do sklenice, prokládáme borůvkami a zakapáváme agávovým sirupem. Na závěr můžeme posypat moučkovým cukrem.

Tip

Lívanečky ve sklenici se perfektně hodí jako svačinka do školy či do práce.