Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny jsou jednoduché na přípravu a dají se vždy lehce ozvláštnit pomocí ořechů, čokolády či sezónního ovoce.
  • 45  min.
  • 4  porce

Ingredience

Bílý jogurt Hollandia400 g
Polohrubá mouka250 g
Prášek do pečivaJedna lžička
Máslo30 g
Vejce2 ks
Jablka nastrouhaná2 ks
Cukr moučka140 g
Vanilkový cukr1 ks
Skořice mletáJedna lžička
Citronová kůra nastrouhanáJedna lžička
Nasekané ořechy, brusinky nebo čerstvé borůvky, maliny, můžete obměnit dle chuti.1 hrst
Máta na dozdobení.1 hrst
Papírové košíčky na muffiny15 ks
Silikonové košíčky na muffiny15 ks

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. V míse smíchejte dohromady všechny suché ingredience: mouka, prášek do pečiva, cukr moučka, vanilkový cukr, skořice, nastrouhaná citronová kůra.
  3. Smíchejte dohromady všechny mokré ingredience ve velké míse: jogurt, máslo, vejce.
  4. Suché ingredience vmíchejte do mokrých ingrediencí, přidejte nastrouhaná jablka, či další ovoce podle chuti. Směs by měla být mírně tekutá.
  5. Do silikonových košíčků na muffiny vložte papírové košíčky a z 2/3 naplňte těstem. Dejte péct cca na 25 minut.
  6. Dozdobte ovocem nebo ořechy dle chuti a mátou.

Tip

Muffiny můžete nechat bez krému, či vytvořit jednoduchý krém. Potřebujete na něj 80 g másla, 80 g moučkového cukru a 80 g lučiny. Pomocí ručního elektrického šlehače utřete máslo s cukrem, dále vmíchejte lučinu a vyšlehejte. Krém naneste pomocí zdobícího sáčku na muffiny.