Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny jsou jednoduché na přípravu a dají se vždy lehce ozvláštnit pomocí ořechů, čokolády či sezónního ovoce.
  • 45  min.
  • 4  porce

Ingredience

Bílý jogurt Hollandia 400 g
Polohrubá mouka 250 g
Prášek do pečiva Jedna lžička
Máslo 30 g
Vejce 2 ks
Jablka nastrouhaná 2 ks
Cukr moučka 140 g
Vanilkový cukr 1 ks
Skořice mletá Jedna lžička
Citronová kůra nastrouhaná Jedna lžička
Nasekané ořechy, brusinky nebo čerstvé borůvky, maliny, můžete obměnit dle chuti. 1 hrst
Máta na dozdobení. 1 hrst
Papírové košíčky na muffiny 15 ks
Silikonové košíčky na muffiny 15 ks

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. V míse smíchejte dohromady všechny suché ingredience: mouka, prášek do pečiva, cukr moučka, vanilkový cukr, skořice, nastrouhaná citronová kůra.
  3. Smíchejte dohromady všechny mokré ingredience ve velké míse: jogurt, máslo, vejce.
  4. Suché ingredience vmíchejte do mokrých ingrediencí, přidejte nastrouhaná jablka, či další ovoce podle chuti. Směs by měla být mírně tekutá.
  5. Do silikonových košíčků na muffiny vložte papírové košíčky a z 2/3 naplňte těstem. Dejte péct cca na 25 minut.
  6. Dozdobte ovocem nebo ořechy dle chuti a mátou.

Tip

Muffiny můžete nechat bez krému, či vytvořit jednoduchý krém. Potřebujete na něj 80 g másla, 80 g moučkového cukru a 80 g lučiny. Pomocí ručního elektrického šlehače utřete máslo s cukrem, dále vmíchejte lučinu a vyšlehejte. Krém naneste pomocí zdobícího sáčku na muffiny.