Jogurtové perníčky s čokoládovou polevou

Perníčky trochu jinak. I klasiku můžete trochu oživit a vyzkoušet v nové kombinaci, jako jsme to udělali my. S jogurtem a čokoládovou polevou dostanou perníčky zase jinou chuť.
  • 40  min.
  • 6  porcí

Ingredience

Perníčky
Selský jogurt, bílý175 g
Cukr100 g
Žloutky20 g
Vejce60 g
Med15 g
Perníkové koření5 g
Olej20 g
Jedlá soda5 g
Hladká mouka300 g
Čokoládová poleva
Kvalitní čokoláda100 g
Kokosový olej10 g
Cukrová poleva
Cukr moučka50 g
Bílky20 g
Citronová šťáva10 g

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. V misce si smícháme cukr a med, přidáme jogurt, koření a olej.
  2. Pořádně promícháme a postupně přidáváme i prosátou mouku s jedlou sodou.
  3. Z připravené směsi vypracujeme těsto.
  4. Připravíme si misku s vodou a plechy s pečícím papírem. Vždy si namočíme lžičku do vody a tou poté nabíráme kousky těsta. Vytváříme pak malé hromádky na plech.
  5. Pečeme při teplotě 170 °C asi 20 minut.
  6. Čokoládová poleva: Čokoládu s kokosovým olejem necháme rozpustit a důkladně smícháme. Hotové vychlazené perníčky namáčíme napůl do čokolády.
  7. Cukrová poleva: Vše smícháme dohromady a vytvoříme hladkou polevu. Cukrovou polevou můžeme na hotové a vychladlé perníčky malovat libovolné ornamenty.

Tip

Do pečení zapojte i děti. Mohou míchat, nebo jen ochutnávat.