Jogurtové perníčky s čokoládovou polevou

Perníčky trochu jinak. I klasiku můžete trochu oživit a vyzkoušet v nové kombinaci, jako jsme to udělali my. S jogurtem a čokoládovou polevou dostanou perníčky zase jinou chuť.
  • 40  min.
  • 6  porcí

Ingredience

Perníčky
Selský jogurt, bílý 175 g
Cukr 100 g
Žloutky 20 g
Vejce 60 g
Med 15 g
Perníkové koření 5 g
Olej 20 g
Jedlá soda 5 g
Hladká mouka 300 g
Čokoládová poleva
Kvalitní čokoláda 100 g
Kokosový olej 10 g
Cukrová poleva
Cukr moučka 50 g
Bílky 20 g
Citronová šťáva 10 g

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. V misce si smícháme cukr, med, vejce a jeden žloutek, přidáme jogurt, koření a olej.
  2. Pořádně promícháme a postupně přidáváme i prosátou mouku s jedlou sodou.
  3. Z připravené směsi vypracujeme těsto.
  4. Připravíme si misku s vodou a plechy s pečícím papírem. Vždy si namočíme lžičku do vody a tou poté nabíráme kousky těsta. Vytváříme pak malé hromádky na plech.
  5. Pečeme při teplotě 170 °C asi 20 minut.
  6. Čokoládová poleva: Čokoládu s kokosovým olejem necháme rozpustit a důkladně smícháme. Hotové vychlazené perníčky namáčíme napůl do čokolády.
  7. Cukrová poleva: Vše smícháme dohromady a vytvoříme hladkou polevu. Cukrovou polevou můžeme na hotové a vychladlé perníčky malovat libovolné ornamenty.

Tip

Do pečení zapojte i děti. Mohou míchat, nebo jen ochutnávat.