Karotkový krém

Jak lépe přivítat jaro než lehkým jídlem a svěžími barvami na talíři?
  • 30  min.
  • 5  porcí

Ingredience

Máslo 2 lžíce
Karotka 500 g
Zeleninový vývar 1 l
Bílý Selský jogurt Hollandia 5 lžic
Čerstvý koriandr na ozdobení 1 hrst
Pražené arašídy 1 hrst

Postup přípravy

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, mrkev oloupeme, pokrájíme na kolečka a restujeme 10 minut. Poté zalijeme vývarem a restujeme do změknutí.
  2. Dochutíme solí, pepřem a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
  3. Před podáváním polévku doplníme o lžíci bílého jogurtu, podrcené arašídy a několik lístků koriandru.

Tip

Arašídy můžete vyměnit například za oblíbená semínka, třeba dýňová.