Kuře Tandoori s tortillou

Inspirace z daleké Indie dala vzniknout dokonalému hlavnímu jídlu, které zasytí celou rodinu. Upečte si Kuře Tandoori s tortillou, které okouzlí strávníky nejen svou vůní, ale hlavně dokonalou kombinací chutí.
  • 180  min.
  • 4  porce

Ingredience

Stroužek česneku4 ks
Červená chilli paprička1 ks
Zázvor, kořen7 cm
Citron1 ks
Bílý Selský jogurt Hollandia200 g
Skořice mletá1 lžíce
Římský kmín1 lžička
Mletá červená paprika2 lžičky
Kuře celé1 ks
Sezamový olej50 ml
Garam masala1 lžíce
Koriandr1 svazek
Tortilla4 ks
Sůl

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Kuře naporcujeme na 4 až 6 porcí a nařízneme kůži. Citronovou šťávu smícháme s pastou ze zázvoru a česneku, solí a chilli papričkou. Směs vetřeme do kuřecího masa a necháme odpočinout 20 minut.
  2. Do jogurtu přidáme olej, skořici, koření garam masala, římský kmín, koriandr a červenou papriku. Kuře naložíme do směsi a necháme marinovat další 2 hodiny.
  3. Pečeme při teplotě 200°C do zlatova. Servírujeme s opečenou tortillou.

Tip

Tip: Vyzkoušejte jídlo i s jinou přílohou. Placky vyměňte za lehčí salátek, nebo sáhněte po rýži.