Lehký bramborový salát podávaný s lososem

Bramborový salát je jedním ze synonym Vánoc, bez něj by to zkrátka nešlo. Receptů na tuto vánoční klasiku existuje nespočet, každá rodina má svůj vlastní originál. Pokud máte letos chuť trochu experimentovat, zkuste připravit naši netradiční odlehčenou verzi s jogurtem a lososem.
  • 45  min.
  • 2  porce

Ingredience

Brambory (typ A)400 g
Červená cibule1/2
Ředkvičky3 ks
Řapíkatý celer1 stonek
Cherry rajčátka10 ks
Bílý Selský jogurt Hollandia200 g
Majonéza1 lžíce
Šťáva z citronu1 lžíce
Dijonská hořčice1 lžička
Losos2 filety
Olivový olej
Sůl, pepř

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout a oloupeme. Pokrájíme na malé kostičky, vysypeme do mísy a přidáme nakrájená rajčátka, ředkvičky, celer a na jemné plátky nakrájenou cibuli.
  2. Vedle v misce si smícháme jogurt s majonézou, hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem. Vše nalijeme na pokrájené brambory se zeleninou a opatrně promícháme.
  3. Na kapce olivového oleje osmažíme lehce osolené filety z lososa a podáváme se salátem.

Tip

K rybě se vždy hodí kousek citronu. Zkuste ho orestovat společně s lososem, krásně změkne, zesládne a ještě více tak podtrhne chuť ryby.