Medová panna cotta

Rychlý nepečený italský dezert v odlehčené jogurtové verzi. Jemně sladká panna cotta doplněná o kyselou chuť rybízu potěší vaše smysly.
  • 30  min.
  • 4  porce

Ingredience

Bílý Selský jogurt Hollandia 500 g
Med 2 lžíce
Želatina 6 plátků
Růžový rybíz 2 hrsti
Slunečnicový olej na vymazání

Postup přípravy

  1. Plátky želatiny necháme nabobtnat v misce se studenou vodou. Mezitím si promícháme med s jogurtem.
  2. Želatinu společně s malým množstvím vody vložíme do kastrůlku a necháme na mírném ohni rozpustit. Ihned po rozpuštění přidáváme k želatině po lžících jogurtovou směs (se želatinou je potřeba pracovat svižněji).
  3. Hotovou směs vlijeme do skleniček či do silikonových formiček zlehka vymazaných slunečnicovým olejem. Hotový dezert necháme ztuhnout v lednici. Před podáváním ozdobíme rybízem.

Tip

Rybíz je možné nahradit angreštem nebo fíky.