Pečená dýně

Dýně Hokaido se poslední dobou těší velké oblibě, a to většinou ve formě polévky. Způsobů, jakými se dá připravit, je ale mnohem více. U nás vítězí tento recept na pečenou dýni, kterou oceníte jako přílohu i jako lehkou podzimní večeři.
  • 30  min.
  • 2  porce

Ingredience

Dýně Hokaido 1 ks
Česnek 5 stroužků
Šalvěj 3 snítky
Citronová šťáva 2 lžíce
Bílý jogurt Hollandia 250 g
Olivový olej
Sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky.
  2. Očištěnou dýni vložíme do vhodného pekáče, osolíme, opepříme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí dvacet minut na 180°C.
  3. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.
  4. Dýni servírujeme s bílým jogurtem Hollandia.

Tip

K pečené dýni se nejlépe hodí bílý jogurt ochucený čerstvou citronovou šťávou, solí a pepřem.