Pečené plněné papriky

Papriky jsou úžasné v tom, že je můžete naplnit téměř vším, co vám chutná. My jsme připravili vegetariánskou variantu plnou vůní čerstvé zeleniny, koření a samozřejmě jogurtu Hollandia. Lehký letní recept, který se tak krásně servíruje, vám jistě zachutná.
  • 80  min.
  • 6  porcí

Ingredience

Červená cibule 1/2
Zelené olivy 100 g
Žampióny 3 kusy
Cuketa 1 kus
Cherry rajčata 200 g
Papriky 6 kusů
Olivový olej 4 lžíce
Sůl
Pepř
Čerstvý tymián 1 lžíce
Citrón 1 kus
Sýry typu feta 200 g
Bílý jogurt Hollandia 350 ml

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Papriky omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Do velké mísy pokrájíme olivy, cuketu, rajčata, žampiony, cibulku. Vše osolíme, promícháme a necháme asi 10 minut stát.
  2. Po 10 minutách opatrně slejeme vodu, kterou zelenina pustila a přidáme tymián a olej. Směs zelenimy naplníme do přípravených paprik a pečeme 45 minut na 180°C.
  3. Po vyjmutí z trouby papriky pokapeme citronovou šťávou, posypeme nadrobeným sýrem a servírujeme. Při servírování každou papriku přelijeme jogurtem.

Tip

Olivy můžete použít i plněné ančovičkami. Jejich výrazná chuť propůjčí paprikám nezaměnitelný "šmrnc".