Pomazánka z jogurtu

Přijdou k vám přátelé a vy chcete rychle vykouzlit drobné pohoštění, z věcí, které máte běžně doma? Bylinková a česneková pomazánka nikdy nezklame.
  • 15  min.
  • 4  porce

Ingredience

Bílý jogurt Hollandia200 g
Tvaroh nebo lučina200 g
Česnek3 stroužky
Strouhaný polotvrdý sýr150 g
Bylinky (bazalka, rozmarýn, petržel, pažitka)
Sůl, pepř

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Smíchejte jogurt s lučinou (tvarohem) a přidejte strouhaný sýr.
  2. Dále přimíchejte pepř a sůl, a máte hotový základ pomazánky.
  3. Polovinu pomazánky dochuťte prolisovaným česnekem a druhou polovinu nadrobno nasekanými čerstvými bylinkami. A máte rovnou dvě varianty pomazánek pro hosty.

Tip

Pokud můžete pomazánku připravovat s předstihem, je to lepší, protože se česnek a bylinky rozleží a lépe vynikne chuť. Místo pečiva využijte pomazánku jako dip k pokrájené zelenině (mrkev, celer, salátová okurka) či k tortilovým lupínkům.