Bílkové pusinky s jahodami, jogurtem a kapkou brandy

Jahody v kombinaci s bílým jogurtem Hollandia tvoří dokonalý pár. Pokud jahody navíc vyladíte kapkou třešňové brandy a vše naservírujete v mističce ze sněhové pusinky, máte na stole opravdu fantastický dezert, po kterém se doslova zapráší.
  • 90  min.
  • 4  porce

Ingredience

Vaječný bílek3 ks
Cukr krupice3 lžíce
Cukr moučka1 lžíce
Bramborový škrob (solamyl)1 lžička
Třešňová brandy1 lžíce
Jahody400 g
Bílý jogurt Hollandia200 g
Máta na dozdobení

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Z bílků začneme vyšlehávat sníh a postupně přidáváme a zašleháváme oba druhy cukru a škrob. Šleháme tak dlouho, dokud nám na metlách nezačnou vznikat pevné špičky.
  2. Připravíme si plech s pečícím papírem a na něm vytvoříme ze sněhu čtyři hromádky. Doprostřed každé hromádky uděláme důlek. Sušíme v předehřáté troubě na 100 °C přibližně jednu hodinu.
  3. Mezitím si pokrájíme jahody na menší kousky a pokapeme lžící brandy.
  4. Hotové bílkové „mističky“ necháme vychladnout, poté naplníme jahodami marinovanými v brandy a dozdobíme lžící jogurtu a snítkou máty.

Tip

Při šlehání bílků můžete přidat i špetku bio sušené levandule, ta pusinky pohádkově provoní a k jahodám se skvěle hodí.