Rebarborový Royal koláč

Rebarbora patří k jaru a vy ji můžete ochutnat nejen v limitovaném jogurtu Selský jogurt rebarbora s mátou, ale také v luxusním koláči. Ten jsme upekli spolu s talentovanými juniorským národním týmem AKC ČR.
  • 50  min.
  • 4  porce

Ingredience

Krém
rebarbora oloupaná500 g
vejce3 ks
lesní med70 g
Selský jogurt bílý250 g
kukuřičný škrob2 lžíce
vanilkový cukr2 lžíce
zázvor10 g
Těsto
hladká mouka200 g
máslo100 g
cukr100 g
vejce1 ks
sůlšpetka

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Smícháme všechny ingredience a vypracujeme do hladkého těsta. Odložíme do lednice a necháme odpočívat minimálně 30 minut.
  2. Mezitím si nakrájíme oloupanou rebarboru na větší kostky, oloupeme zázvor a nakrájíme na tenké nudličky.
  3. Rebarboru smícháme se zázvorem, vanilkovým cukrem a necháme odpočinout.
  4. Z jogurtu, vajec, kukuřičného škrobu a medu vytvoříme hladký krém.
  5. Odleželé těsto rozválíme a poklademe na vymazanou a moukou vysypanou formu. Těsto musí pokrýt dno a stěny formy.
  6. Dovnitř vyložené formy vlijeme krém a navrch posypeme rebarborou.
  7. Pečeme na 180 °C, 30 až 40 minut do zlatova.