Zeleninová polévka

Na teploty pod nulou vyzrajeme! Máme recept, který zahřeje a zasytí. Pokud i vy milujete husté jogurty a polévky, musíte rozhodně kliknout. Tohle je recept pro vás dělaný.
  • 25  min.
  • 4  porce

Ingredience

Brambory2 ks
Mrkev2 ks
Petržel2 ks
Cibule2 ks
Celer1 ks
Tymián5 g
Rajčata3 ks
Protlak20 g
Růžičková kapusta10 ks
Slanina60 g
Zeleninový vývar1,5 l
Bazalka10 g
Těstoviny farfalle300 g
Bílý jogurt60 g
Olivový olej

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Na olivovém oleji orestujeme slaninu, dále očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu.
  2. Poté přidáme cibuli a tymián a také orestujeme.
  3. Přidáme protlak a pořádně orestujeme a promícháme se zeleninou.
  4. Směs zalijeme vývarem a přidáme rajčata a růžičkovou kapustu.
  5. Stranou si uvaříme těstoviny a brambory, které poté také přidáme do polévky.
  6. Nakonec přidáme nakrájenou bazalku.
  7. Podáváme s kopečkem Selského bílého jogurtu.