Zeleninová quesadilla

Všichni jsou už v Mexiku... a dávají si quesadillu s naším jogurtovým dipem!
  • 30  min.
  • 2  porce

Ingredience

Pšeničná tortilla2 ks
Červená paprika1/2
Červená cibule1/2
Žampiony3 ks
Cuketa (menší)1/2
Cheddar (nastrouhaný)120 g
Bílý Selský jogurt Hollandia3 lžíce
Citronová šťáva1 lžička
Čerstvý estragon1 lžíce
Sůl
Olivový olej

Pro přípravu receptu doporučujeme

Postup přípravy

  1. Na kapce olivového oleje zlehka orestujeme pokrájenou zeleninu. Hotovou zeleninovou směs dáme stranou.
  2. Na velkou rozpálenou pánev položíme pšeničnou tortillu, na ní rozprostřeme orestovanou zeleninu a posypeme sýrem. Ztlumíme oheň, přiklopíme druhou tortillou a pomalu opékáme. V momentě, kdy je placka zespodu zlatá, otočíme a necháme opéct i z druhé strany.
  3. Hotovou quesadillu stáhneme z ohně, pokrájíme na trojúhelníky a ihned podáváme s dipem z jogurtu, citronové šťávy a nahrubo nasekaného estragonu. Dip osolíme podle chuti.

Tip

Přidejte jakoukoli sezónní zeleninu - rajčata, lilky, různé druhy paprik a pro masožrouty třeba i kousky orestovaného masa či slaniny.