Nepečený jogurtový dezert

Milujete jahody tak ako my? Vítajte v klube. S týmto receptom nemusíte ani rozpáliť rúru. Dnes si postačíme aj bez nej.
  • 40  min.
  • 4  porcie

Ingrediencie

Korpus
Maslové sušienky 130 g
Maslo 50 g
Jogurtová náplň
Mäkký tvaroh 250 g
Gazdovský jogurt biely 250 g
Vanilkový extrakt 1 lyžička
Múčkový cukor 70 g
Prášková želatína 15 g
Vlažná voda 50 ml
Jahodový krém
Čerstvé jahody 450 g
Gazdovský jogurt biely 150 g
Prášková želatína 20 g
Múčkový cukor 5 lyžíc
Citrónová šťava 1 lyžica
Vlažná voda 60 ml

Postup prípravy

  1. Začínáme sušenkovým základem. Necháme rozpustit máslo a na jemno nameleme sušenky. Obě ingredience smícháme v misce.
  2. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a poklademe sušenkovým základem. Lžící vyhladíme a necháme 30 minut ztuhnout v lednici.
  3. Mezitím si připravíme jogurtovou náplň. V misce smícháme želatinu s 50 ml vlažné vody. Necháme 10 minut odležet, aby mohla želatina nabobtnat.
  4. Vyšleháme tvaroh s jogurtem, cukrem a vanilkovým extraktem do hladka. Do základu postupně po malých dávkách vmícháme želatinu. Hotový krém natřeme na sušenkový základ. Dáme zpět do lednice vychladit.
  5. Pokračujeme jahodovou vrstvou. V misce opět připravíme želatinu smícháním s vlažnou vodou. Necháme odležet a nabobtnat (cca 10 minut).
  6. Rozmixujeme jahody a propasírujeme je, abychom se zbavili zrníček. Jahody vyšleháme s jogurtem, cukrem, citronovou šťávou a nakonec po lžičkách vmícháme želatinu.
  7. Navrch dortu nalijeme jahodovou směs a opět dáme do lednice ztuhnout. Dort necháme v lednici tuhnou nejlépe přes noc.